Magnus Andersson, Webbdesigner och Webbutvecklare

Hypertext Markup Language

Cascading Style Sheets

HTML & CSS

Som webbutvecklare utvecklar jag webbplatser som följer de standarder som finns. Genom att följa denna standard blir webbplatserna både snabbare att ladda, mer kompatibla och enklare att uppdatera och underhålla. Med detta följer även en bättre sökmotorplacering och webbläsarkompabilitet. Som bevis på detta validerar alla mina webbplatser utan fel i både HTML och CSS.

Content Managment Systems

Enkel underhållning av webbplats

CMS

CMS eller Content Managment System är ett hjälpmedel som gör det enkelt för kunden att själv uppdatera och underhålla sin webbplats. Som webbdesigner och webbutvecklare kan jag anpassa webbplatsen till ett flertal olika publiceringsverktyg. Detta för att kunden ska känna sig bekväm vid underhållet av webbplatsen. Vid önskemål hjälper jag även till med uppdatering och underhåll.

Search engine optimization

Får din webbplats att synas

SEO

Sökmotoroptimering är ett samlingsnamn för de olika metoder och tekniker som används för att få en webbsida att synas så högt upp som möjligt bland resultaten vid sökningar i sökmotorer. Som webbutvecklare lägger jag stor vikt vid just denna aspekt och efter alla konstens regler utvecklar jag webbplatser som visas bra i alla tänkbara sökmotorer.

Portfolio

Urval av tidigare arbeten som webbdesigner och webbutvecklare

Miniatyrbild från rabattkodsidan.se

Rabattkodsidan.se/

Design, XHTML, CSS, PHP, Laravel

Komplett webbplats som har samlat rabattkoder och erbjudanden från mängder av olika butiker på nätet. Rabattkoderna är fria att använda och hjälper dig förhoppningsvis med att spara några kronor på din shopping.

Klicka på bilden för att besöka webbplatsen.

Till rabattkodsidan

 

Inramningar.nu & Atelje Burchard

Design, XHTML, CSS, PHP + MySQL, Laravel

Inramningar.nu är mitt senaste slutförda projekt. Det är även mitt mest omfattande.

Syftet med webbplatsen är att erbjuda tavlor och konst av konstnärer världen över. Även möjligheten att skapa canvastavlor eller rama in sina egna konstverk och foton.

Webbplatsen har även en eget utvecklad ramverkstad där man kan välja bland olika ramar och passepartout för att hitta den rätta kombinationen för valt konstverk. Denna ramskapare ger möjligheten till en bra förhandsgrandskning innan köp slutförs.

Jag använde mig för första gången av ett nytt ramverk nämligen Laravel. Och jag är mer en nöjd.

Klicka på bilden för att besöka webbplatsen.

Inramningar.nu & Atelje Burchard
 
Miniatyrbild från canvas-tavlor.nu

Canvas-Tavlor.nu

Design, XHTML, CSS, PHP + MySQL, Laravel

Canvas-Tavlor.nu är en tjänst som gör det möjligt för dig att skapa canvastavlor av dina egna bilder.

Denna webbplats erbjuder enkla verktyg för att ladda upp dina bilder, välja bland olika format samt se en detaljerad förhandsgranskning av resultatet innan beställning.

Webbplatsen utvecklades åt företaget Atelje Burchard och jag driver nu denna webbplatsen tillsammans med ateljen.

Klicka på bilden för att besöka webbplatsen.

Till Canvas-Tavlor.nu